Hoe werkt het

Hoe werkt het?

Als je deelneemt aan BlijvendinBalans krijg je een eigen dashboard waarop je je voorgang makkelijk kunt volgen.

Aan het begin leert het programma je eerst kennen door een paar keer een vragenlijst in te vullen. Je houdt bij wat je eet en hoeveel je beweegt. We vragen ook hoe je je voelt. Je krijgt persoonlijke adviezen en je stelt je eigen doelen. Door contact met andere deelnemers sta je sterker. Het programma blijft leuk door inspirerende filmpjes, nieuwsberichtjes en uitdagende spelletjes. BlijvendinBalans werkt helemaal online op PC en tablet.

We leren je eerst kennen

In de eerste week leert het programma jou kennen. Je vult dan een aantal vragenlijsten in op het gebied van eten, bewegen en hoe je je voelt. Aan het einde van de eerste week komt de eerste voedingsanalyse. Je krijgt dan eetadviezen voor de komende week. Je krijgt geen dieet! Je beoordeelt zelf hoe je met de adviezen anders gaat eten. We adviseren je niet een heel ander eetpatroon. BlijvendinBalans geeft je tips voor kleine veranderingen in je eetgedrag. Je kunt zeker dingen blijven eten die je lekker vindt. Maar eet er minder van en geniet er meer van. We geven je daarvoor adviezen.

Meer bewegen

Met je normale dagelijkse bezigheden kun je heel veel bereiken. Meer bewegen betekent niet altijd dat je naar een sportschool moet. Dit mag natuurlijk wel maar je zult zien dat je met eenvoudige tips al bewuster gaat bewegen. BlijvendinBalans geeft je persoonlijke tips om meer en bewuster te bewegen. Kom in beweging en voel je beter!

Hoe voel je je?

Jouw welzijn is heel belangrijk. Het gaat zeker niet alleen om je gewicht. Eten en bewegen zijn middelen om je streefgewicht te halen. Op het gebied van energie, zelfvertrouwen, steun, ontspanning en stress kun je misschien nog dingen leren. En hoe zorg je ervoor dat je je goed voelt? BlijvendinBalans geeft ook op deze gebieden tips. Het is belangrijk dat je lekker in je vel zit. Stel haalbare doelen, vier succes en beloon jezelf. Deel je succes ook met anderen, dit inspireert en motiveert hen enorm!

Je eigen doelen

BlijvendinBalans helpt je met bewustwording van je gedrag en ondersteunt je om anders te eten en meer te bewegen. Aan het begin van iedere week stel je jezelf doelen. Daarna vul je in wat je hebt gegeten en hoeveel je hebt bewogen. Het programma ziet dan wat er goed ging en wat er minder goed ging. Je krijgt persoonlijke tips en adviezen over hoe het anders kan. Op je eigen homepage zie je op 4 meters wat je voortgang is.

Het blijft leuk

Het programma biedt ook leuke filmpjes, nieuwsfeitjes en kleine uitdagingen. Om het programma leuk en uitdagend te houden, kun je spelletjes spelen. Door deze games, krijg je informatie over gezond(er) eten en bewegen.

Contact met andere deelnemers

Binen het programma is het mogelijk om contact te hebben met andere deelnemers. Maar het hoeft niet. Je kunt zelf tips en adviezen geven door je eigen ervaring. Je kunt ook hulp aan elkaar vragen als je het even niet meer ziet zitten. De mogelijkheid bestaat om besloten groepjes te maken. Of samen activiteiten te ondernemen. Samen sta je immers sterker!