Pizza met sardientjes en champignons

Gezond Recept

Tijd om zelf aan de slag te gaan! Maak zelf een spaghettisaus van een uitje gefruit in een lepel olie, 300 gram rijpe tomaten, peper, oregano en een beetje zout. Gebruik de rest van het bakje champignons in een soep, saus of vleesgerecht.

Bron: Lekker voor weinig | Stichting Voedingscentrum Nederland

INGREDIENTEN VOOR 2 PERSONEN

  • 6 sneetjes (oud) volkorenbrood
  • 1 dunne prei
  • 2 theelepels gedroogde Italiaanse keukenkruiden
  • 1 kleine pot spaghettisaus of pastasaus
  • 150 gram champignons
  • 1 blikje sardientjes
  • 50 gram geraspte belegen 30+ kaas

BEREIDING

Warm de oven voor op 220°C. Snijd de korsten van het brood. Beleg een bakblik met het brood. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen. Meng de prei en de Italiaanse keukenkruiden door de spaghettisaus. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken. Laat de sardientjes op keukenpapier uitlekken. Halveer ze en verwijder de graatjes. Bestrijk het brood met de saus en verdeel de champignons en de sardientjes erover heen. Strooi er de kaas over. Bak de pizza in ca. 10 minuten gaar en knapperig.

Voedingswaarde per persoon: 530 kcal, 36 g eiwit, 19 g vet, waarvan 6 g verzadigd vet, 49 g koolhydraten, 8 g vezel, 150 g groente