Wat is het

BlijvendinBalans helpt je een gezonde leefstijl en een gezond gewicht te bereiken. Je leefstijl en gedrag gaan daardoor veranderen. Hierdoor ga je afvallen en je beter voelen. Je krijgt tips en adviezen, passend bij jouw situatie, om gezonder te leven.

Op je persoonlijke dashboard kun je op jouw eetmeter, beweegmeter, gewichtsmeter en jouw welzijnsmeter, makkelijk volgen wat je voortgang is.

Adviezen speciaal voor jou

Als je begint, leert het programma je eerst kennen. Dit doet het door het stellen van vragen over je eet- en beweeggedrag én je gevoel. Hoe langer je met het programma werkt, hoe beter we je leren kennen. Je krijgt dan specifieke tips en adviezen om gezonder te leven, waardoor je afvalt. Uit onderzoek blijkt dat dit goede resutaten oplevert. Je bepaalt zelf wanneer je je gegevens invult. We vragen je wel vrijwel dagelijks je gegevens in te vullen. Alleen met voldoende informatie kan het programma de juiste adviezen geven.

Voor wie

BlijvendinBalans is een volledig online zelfhulpprogramma voor volwassen mensen met overgewicht en obesitas. Je bent gemotiveerd om gezonder te gaan leven. Je bent bereid langere tijd aan het programma deel te nemen en dagelijks gegevens in te vullen. Je bent in het bezit van een computer of tablet en internet. Je BMI ligt tussen de 25 en 40.

Hoe lang duurt het?

BlijvendinBalans duurt gemiddeld 9 maanden tot een jaar. Dit is afhankelijk van je startgewicht. Het programma gaat uit van maximaal 500 gram gewichtsverlies per week. Het programma is geen dieet maar gericht op gedragsverandering en het aanleren van een gezondere leefstijl. Dat gaat in kleine stapjes en soms hoort daar ook een terugval bij. Bovendien is het prettig om wat langer een steun in de rug te hebben.

Contact met deelnemers

BlijvendinBalans is interactief. Afhankelijk van hetgeen je invult, krijg je gerichte tips en adviezen. Als je een tijdje niet inlogt, krijg je een berichtje van ons. Ook kom je via het prikbord heel gemakkelijk in contact met andere deelnemers. Bovendien is het aanmaken van een groep mogelijk. Samen sta je sterker!

Wat zijn de resultaten?

Het programma is zo opgebouwd dat je ongeveer 500 gram per week zult afvallen. Dat is medisch verantwoord. Sneller afvallen is ongezond en het jojo-effect ligt dan op de loer. Door de tips en adviezen ga je gezondere keuzes maken. Hierdoor voel je je beter en krijg je meer energie. Bovendien neemt de kans op allerlei ziekten af, zoals bijvoorbeeld diabetes en hart- en vaatziekten.

Medische basis

BlijvendinBalans is gemaakt door een team van deskundigen. Diëtisten, psychologen, bewegingsdeskundigen en andere specialisten hebben hun kennis voor jou beschikbaar gesteld.